5 jaar later

Toen ik startte met schilderen gaf ik mezelf 5 jaar om daarna de balans op te maken. Ik kocht verf, een paar doeken, scheef me in bij de KvK. Daarnaast ontwierp ik een eigen website, startte vol passie en met een enorme drive. Deze maand is de 5 jaar om en waar sta ik nu?

Lees meer »

De dochter van het vogelvrouwtje.

Mijn moeder hield van vogels. Het huis nam al gauw de vorm aan van een grote volière. Vogels beheersten ons leven. Toen ik het huis uit ging speelden de vogels niet meer de hoofdrol in mijn leven, ook al verloor ik ze niet uit het oog.

Lees meer »

Kunst en oplichters

Blijkbaar is het hebben van een website een geliefd doelwit voor oplichters en profiteurs. Zo wordt ik benaderd uit het buitenland voor hulp bij spelling, zichtbaarheid van mijn website, maar ook voor exposities, waar je natuurlijk snel bij moet zijn. Vreemd genoeg vielen de exposities ook in tijden van lockdown. Ik ben alerter geworden. Jammer voor de welwillende galeriehouder, die mogelijk nu onder het label FRAUDE valt.

Lees meer »

Wedstrijd "de lente overwint"

In het voorjaar van 2020 organiseerde de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen een speciale Schilder- en Tekenwedstrijd: ‘De lente overwint!’. Het schilderij “ambivalente lentekriebels” heb ik ingestuurd. 

Lees meer »

Genomineerd!

Vandaag heb ik leuk nieuws ontvangen over de kunstwedstrijd "In de geest van Jan Mankes" Mijn schilderij 'uil-en-mens’ is als een van de 25 genomineerden van de vakjury uitgekozen. Voor de geïnteresseerden:https://www.wedstrijdjanmankes.nl/portret-bekijken/jan-mankes-100-jaar/1586084321-uil-en-mens

Lees meer »

Gratis online exposeren

Mooi initiatief in een tijd van beperkte expositiemogelijkheden. Een heel jaar lang gratis online 12 werken exposeren op www.allekunstenaars.nl. Geheel vrijblijvend! 

Lees meer »

Ik zie de vogels vliegen

Als een soort vogelvrouwtje observeer ik dagelijks de vogels in de omgeving. Kan ik dat een periode niet, dan voelt dat als een enorm gemis. Ik ben met en tussen vogels opgegroeid, dus helemaal vreemd is dit niet.   Onlangs zag ik een kunstwerk met twee jonge eksters van Jan Mankes, een kunstschilder met ook een grote voorliefde voor vogels, dat me ontroerde. Ik was terug in mijn jeugd, met elke zomer de zorg voor vele jonge vogels, waaronder veel kraaiachtigen.    Af en toe duikt er een verdwaald pietje in mijn schilderijen op, maar ik weet dat te beperken. Maar de mogelijkheid om deel te nemen aan de kunstwedstrijd 100 jaar Mankes laat ik niet vliegen.

Lees meer »

We kunnen vooruit!

Er ligt weer een stapel panelen. Ik geef de voorkeur aan een ondergrond die niet meegeeft. Panelen hebben echter wel als nadeel dat ze zwaarder zijn, daarom gebruik ik die alleen voor kleiner werk. Vooral als je een hoge productie hebt en veel wilt experimenteren kan de aanschaf van kant-en-klare panelen nogal in de papieren lopen, dus laat ik ze zelf zagen uit een plaat MDF van 6 mm. Om een mooie gladde niet-zuigende ondergrond te krijgen prepareer ik steeds een aantal panelen tegelijk met Gesso. Zodat er een voorraadje ligt, klaar voor gebruik.

Lees meer »

Rijksmuseum Twenthe

Deze week inspiratie opgedaan in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Er is momenteel een dubbeltentoonstelling te zien van Pablo Picasso en Matisse over de lijn in de beeldende kunst. Ik wilde de expo graag zien in het kader van mijn zoektocht naar een zuivere en krachtige lijnvoering. Het was mooi om de ontwikkeling in hun werk opeenvolgend te kunnen waarnemen. Naast de tentoonstelling werd ik getroffen door de combinatie van de oude “industriële” en moderne architectuur rond het museum. Wat mij betreft een heel geslaagde, modern en vriendelijk opgezette wijk.

Lees meer »

Verdiepinsdag

Geheel out of my confort zone, heb ik gisteren deelgenomen aan de verdiepingsdag voor de deelnemers aan de expositie “Toekomstdenken”. Het was een leerzame bijeenkomst met een lezing van Peter Veen, een werkbespreking met Maria Berkhout en tot slot een workshop ‘Leve de Achterkant’ door Patrick Mangnus, waarin we monoprints gingen maken. Nou heb ik altijd al een voorliefde gehad voor grafische technieken, maar bij het zien en ruiken van drukinkt bloeide deze liefde weer helemaal op. Kortom, thanks voor deze geslaagde middag!

Lees meer »

Barbizon van het Noorden

Natuurlijk moesten we naar deze expositie over de ontdekking van het Drentse landschap. Alleen al om het onkruidverbrandertje van Vincent van Gogh te zien (jammer van de lijst). Daarnaast altijd leuk om te zien hoe grote kunstenaars van rond 1900 het karakter van Drenthe hebben vastgelegd.

Lees meer »